Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krążki kalmara z dipem cytrynowo-ziołowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalmar 1
majonez 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki
szczypiorek
czosnek 1 ząbek
rzeżucha
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Krążki kalmara z dipem cytrynowo-ziołowym

Pokrój kalmara w krążki i oprósz mąką.
Przygotuj dip - wymieszaj majonez z sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem oraz drobno pokrojonymi ziołami.

Rozgrzej olej w małym garnku. Dodaj kilka krążków i smaż przez ok. 1 min. Nie dodawaj zbyt dużej ilości kalmarów ze względu na spadek temperatury oraz nie smaż dłużej niż wymagany czas, gdyż będzie gumowaty!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 29.07.2012 15:07
Pyszne są te krązki, ja lubie tez zsosem sweet chilli
Habibi 25.04.2012 17:26
Uwielbiam, a dawno nie robiłam - chyba jesienią ostatni raz... My jemy z sosem czosnkowym :)
caralajna 22.04.2012 08:45
jadłam takie na wakacjach w hotelu i nawet były niezłe :)
Piotr24 21.04.2012 21:29
wyglądają jak krążki z kabaczka ;) ale takich z kalmara jeszcze nie jadłem, na pewno warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak