Sposób przygotowania

Pokrój kalmara w krążki i oprósz mąką.
Przygotuj dip - wymieszaj majonez z sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem oraz drobno pokrojonymi ziołami.

Rozgrzej olej w małym garnku. Dodaj kilka krążków i smaż przez ok. 1 min. Nie dodawaj zbyt dużej ilości kalmarów ze względu na spadek temperatury oraz nie smaż dłużej niż wymagany czas, gdyż będzie gumowaty!

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    wyglądają jak krążki z kabaczka ;) ale takich z kalmara jeszcze nie jadłem, na pewno warto spróbować
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jadłam takie na wakacjach w hotelu i nawet były niezłe :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Uwielbiam, a dawno nie robiłam - chyba jesienią ostatni raz... My jemy z sosem czosnkowym :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Pyszne są te krązki, ja lubie tez zsosem sweet chilli

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !