Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos na kościach króliczych

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 małe
kapusta kiszona 70 dag
kości królicze 1,5 kg
grzyby suszone 2 gascie
śliwki suszone 1 garść
por 1
sól do smaku
przecier pomidorowy 390 g
kiełbasa podwawelska 40 dag
kiełbasa biała parzona 6 sztuk
marchewka 1
ziele angielskie kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat kilka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos na kościach króliczych

Kroki postępowania

1
Na spód garnka wkładamy kości królicze. Zalewamy je wodą. Rozpoczynamy gotowanie.
Krok 1 - Bigos na kościach króliczych foto
2
Po kilku minutach dodajemy grzyby suszone i zabieramy się za kapustę. Kapustę kiszoną odciskamy i dodajemy do garnka.
Krok 2 - Bigos na kościach króliczych foto
3
Kapustę białą szatkujemy i również wrzucamy do garnka. Gotujemy około 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 3 - Bigos na kościach króliczych foto
4
Następnie dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, pokrojoną kiełbasę oraz piórka pora. Gotujemy 10 minut.
Krok 4 - Bigos na kościach króliczych foto
5
Wsypujemy wszystkie przyprawy ziołowe oraz sól do smaku. Gotujemy kolejne 20 minut.
Krok 5 - Bigos na kościach króliczych foto
6
Dodajemy przecier pomidorowy z bazylią i oregano. Dokładnie mieszamy i trzymamy na małym ogniu podtrzymującym gotowanie około 30 minut.
Krok 6 - Bigos na kościach króliczych foto
7
Na ostatnie 10 minut do bigosu wrzucamy białe kiełbasy parzone. Mieszamy i chwilkę gotujemy.
Krok 7 - Bigos na kościach króliczych foto
8
Bigos podajemy z kiełbaskami z pieczywem. Smacznego.
Krok 8 - Bigos na kościach króliczych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 08.09.2012 14:43
wspaniała przegryzka
pacpaw 30.07.2012 19:32
z marketów to wiem, że w biedronce są tuszki królicze do kupienia
K&J 30.07.2012 12:35
Gdzie można kupić królika?
pacpaw 23.04.2012 19:43
kilka ich było także to jeszcze nie koniec ;o)
BernadettaP 23.04.2012 09:26
Szalejesz z tym króliczkiem :)
Izabela/bella81 23.04.2012 08:38
świetny
Jolanta_P-S 22.04.2012 18:41
Takiego bigosu jeszcze nie jadłam
agnieszka137 21.04.2012 22:40
Pyszny bigosik. Mniam :D
Mati13 21.04.2012 17:12
wspaniały bigos!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak