Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w niewielką kostkę, podobnie paprykę, grubo posiekać czosnek, kiełbasę obrać ze skórki i również pokroić w drobną kostkę, żółty ser w plasterkach pokroić w kwadraciki, posiekać szczypiorek.
Na suchej patelni usmażyć pieczarki, a kiedy puszczą sok, odparować do sucha.
Osobno usmazyć paprykę z kiełbasą i czosnkiem - bez oleju.
Odstawić do ostygnięcia.

W dużej misce połączyć wszystkie suche składniki. Osobno zmiksować wszystkie mokre.
Połączyć i wymieszać (niezbyt dokładnie) drewnianą łyżką - nigdy mikserem!
Do masy dodać usmażone skąłdniki oraz ser zółty ze szczypiorkiem - szybko, ale dokładnie przemieszać.
Ciastem napełnić foremki muffinkowe i wstawić do piekarnika nagrzanego do ok.170*C na 25 minut.
Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem.

Z podanych proporcji wychodzi mi 28 babeczek.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania. *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wyglądają,takich nie jadłam jeszcze:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !