Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowy zawrót głowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron wstążki 1 paczka
szpinak świeży lub mrożony 1 paczka
ser żółty 15 dag
ser topiny 1 kostka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 5 ząbków
jogurt naturalny 1 małe opakowanie
camembert 15 dag
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowy zawrót głowy

Makaron ugotować. Czosnek rozdrobnić. Rozgrzać oliwę i podsmażyć czosnek. Dodać szpinak, sól, pieprz oraz trochę wody. Dusimy razem wszytko kilka minut. Dodajemy pokrojony w kostkę ser pleśniowy i topiony. Na koniec dodajemy jogurt. Sos szpinakowy mieszamy z makaronem i przesypujemy wszytko do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy aż ser się rozpuści i ładnie zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 15.06.2012 13:54
super
Gosia20 13.05.2012 16:33
smaczny
[email protected] 03.05.2012 12:31
extra
Andysz 29.04.2012 10:55
rewelacja;)
Hanna5 21.04.2012 19:05
pyszności!
treonina 21.04.2012 16:09
bardzo lubię takie dania! bezmięsne dania też mogą być pyszne taka jak na przykład to! :-)
Emilia22 21.04.2012 15:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak