Sposób przygotowania

Obrane i umyte ziemniaki należy ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odlewamy i przepuszczamy je przez praskę do ziemniaków. Można mocno ubić je tłuczkiem. Dodajemy do nich jajko, mąki i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto. Gotowe rozwałkowujemy na ruloniki i wycinamy z nich kopytka. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do wypłynięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    zawsze lubiłam kopytka :-) najlepsze są z masłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna__s

    Mniam, najlepsze z sosem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam , fajne!;D
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha jedzenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !