Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyż.
jajko 1 szt.
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Obrane i umyte ziemniaki należy ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odlewamy i przepuszczamy je przez praskę do ziemniaków. Można mocno ubić je tłuczkiem. Dodajemy do nich jajko, mąki i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto. Gotowe rozwałkowujemy na ruloniki i wycinamy z nich kopytka. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.11.2013 21:58
Pycha jedzenie.
mamusia1 16.08.2012 20:10
wspaniałe
Andysz 30.04.2012 12:42
mniam , fajne!;D
joanna__s 23.04.2012 13:14
Mniam, najlepsze z sosem.
treonina 21.04.2012 15:43
zawsze lubiłam kopytka :-) najlepsze są z masłem
Emilia22 21.04.2012 15:37
super
przemek20008 21.04.2012 13:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak