Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burgery z czerwonej fasoli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
sos chili 1 łyżka
mąka 1 łyżka
płatki owsiane 3 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
sól szczypta
pieprz szczypta
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Burgery z czerwonej fasoli

Fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać wodą, poczekać aż z niej ocieknie. W międzyczasie obrać cebulę, jej połowę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Pozostałą część wrzucić do malaksera, dodać sos chili, ostrą paprykę, sól, pieprz i fasolę. Wszystko dokładnie zmiksować do czasu, gdy masa nabierze gładkiej konsystencji. Powstałą masę wyjąć dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, mąkę i płatki i wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Smażyć na patelni na odrobinie oleju, tak aby ładnie się zrumieniły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 21.04.2012 16:07
fajny pomysł i do tego piękne zdjęcie!
przemek20008 21.04.2012 13:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak