Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy, masło siekamy z cukrem pudrem i z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajka i zagniatamy półkruche ciasto. Połowę ciasta rozwałkowujemy i kładziemy na brytfankę. Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z cukrem i wykładamy je na ciasto. Następnie posypujemy cynamonem. Drugą połowę ciasta również rozwałkowujemy. Ciasto wykładamy na stare jabłka. Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy przez ok. 1 godzinę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    uwielbiam jabłecznik mojej babci.wygląda podobnie jednak ma cienkie ciasto i gruuubą warstwę musu jabłkowego:D mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię z jabłkami ...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowity :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wspaniały!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szpindorio

    ale bym zjadł takie ciasto! nieważne że już prawie 23:00:) pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !