Sposób przygotowania

ciasto francuskie rozłożyć a następnie podzielić na 8 prostokątnych części. Po kolei każdą parówkę (ja osobiście zawsze używam berlinek) zawijamy w cienkie plasterki sera i szynki szwajcarskiej. Tak przygotowane parówki układamy na cieście i dokładnie zawijamy, następnie delikatnie z wierzchu nacinamy. Polecam również posmarować je delikatnie jajkiem by ciasto ładnie się zarumieniło.
Piekarnik rozgrzewamy do około 200 stopni, parówki zapiekamy w nim do około 20 minut.

podajemy z ketchupem, albo innymi dipami według uznania!

smacznego

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    uwielbiam tak zrobione parówki też je czasem robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne , ja robie ale bez sera
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    ciekawe ;P
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szybko,prosto i smakowicie...
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    również tak robię, smakują dzieciom
  • 1
    original
    Opublikowano

    emylka86

    ser daje nieco inny smak. ostatnio ciasto delikatnie posmarowałam ketchupem i posypałam bazylią, też pyszne. warto spróbować : )
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    nigdy nie probowalam ale musze kiedys sprobowac
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    mniam, na pewno smaczne ; )
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    do środka można też dodać ćwiarteczkę ogórka konserwowego jeśli ktoś lubi oczywiście. wtedy danie jest trochę bardziej mokre
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !