Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na kostki i włożyć do miseczki - ustawić miskę na rondelku z gorącą wodą, dodać miękkie masło i razem rozpuścić na parze.
Do płynnej masy wlać nieco ajetrkoniaku.
W międzyczasie połamać wafelki (w białej czekoladzie). Zmielić malakserem chipsy bananowe (na kaszkę), dorzucić połamane wafelki - rozdrobnić.
Zmielone wafelki i banany wsypać do stopionej czekolady z masłem i dokładnie wymieszać.
W trakcie mieszania wsypac cukier puder.
Wyrobić masę, odstawić do lodówki na 30-60 minut.
Z masy formować kuleczki i obtaczać w zmielonych suchych waflach.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania. *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ciekawa jestem, za cóż takiego dostałam dwa minusy... Jeśli ktoś nie lubi słodyczy, nie musi ich jeść... Jak się komuś nie podobają moje przepisy, nie ciągnę tu nikogo na siłę... Serdecznie pozdrawiam wszystkich uprzejmych i uczynnych :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnyeshka

    bardzo fajne... cos innego :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    jeszcze takiech nie robiłam trufliwarto zrobic napewno moje dzieci beda wniebowziete
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    bardzo lubię robić i jeść domowe trufle :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Używając ciemnej czekolady, dodając rum i bakalie uzyskamy różne smaki - można w ten sposób za jednym zamachem przygotować trufelki w różnych wariantach :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smacznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !