Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa z serem feta i czosnkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 500 g
rosół z kurczaka 2 litry
ser feta 100-150 g
czosnek 3-4 ząbki
ziemniaki 600-700 g
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa z serem feta i czosnkiem

Rosół zagrzać, dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i gotować, aż będą miękkie.
W tym czasie przebrać i umyć świeży szpinak - oderwać twarde ogonki, a liście pokroić i dodać do zupy.
Gotować kilka minut i zmiksować blenderem.
Zupę doprawić jarzynką, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i sproszkowaną cebulą.
Rozlać zupę na talerze i posypać pokruszonym serem feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 04.03.2013 14:41
bardzo pyszna
dagmara020 09.08.2012 13:40
to połączeni.... feta uwielbiam
Monika63 31.07.2012 11:13
musi być przepyszna
dianix 24.05.2012 20:49
eh ten szpinak:)
Justyna Jussstiii 21.04.2012 13:52
super
Kamila/kami007 21.04.2012 11:55
ciekawy przepis
Habibi 21.04.2012 06:51
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak