Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Do miski wsypać mąkę,sól,oliwę i drożdże rozpuszczone w wodzie.Zarobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na 1-2 godz.Wyrośnięte ciasto/powinno podwoić objętość/ wyłożyć na blachę, uformować krążek/śr.25-30 cm/
Opuszkami palców zrobić na całej powierzchni wgłębienia. Oliwę wymieszać z wodą i polać ciasto, posypać rozmarynem . Odstawić na ok.30 min. do wyrośnięcia.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    ekstra :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    super wygląda!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    bardzo smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aga20

    lubie takie pieczywo
  • 4
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    smakowita !
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Mam ogromną ochotę spróbować takich bułeczek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !