Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby Portobello faszerowane szpinakiem i bekonem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 225 gram
bekon kilka plasterków
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 55 gram
bazylia świeża 1 garść
oliwa
grzyby 3 typ: "portobello"

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby Portobello faszerowane szpinakiem i bekonem

Kroki postępowania

1
Rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i połóż grzyby zaokrągloną częścią na patelni; smaż przez ok.1 min.
Umyj świeży szpinak i wrzuć do garnka. Na małym ogniu gotuj przez ok. 2-3 min, aż szpinak straci na objętości. Odcedź wodę i pokrój na kawałki.
Krok 1 - Grzyby Portobello faszerowane szpinakiem i bekonem foto
2
Usmaż pokrojony na małe kawałki bekon, pokrojone nóżki grzybów oraz czosnek (ok. 5 min). Dodaj pokrojony szpinak, bułkę tartą, pokrojoną bazylią oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj i nafaszeruj kapelusze grzybów. Skrop oliwa z oliwek i włóż do piekarnika (180C) na 20 minut.
Krok 2 - Grzyby Portobello faszerowane szpinakiem i bekonem foto
3
Smacznego!
Krok 3 - Grzyby Portobello faszerowane szpinakiem i bekonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.05.2012 09:06
znakomite
Anna146 21.04.2012 16:15
oryginalne grzybki
Paweł10 21.04.2012 11:51
ekstra :-)
Ewa6274879 20.04.2012 22:37
bardzo apetyczne :)
ziutula
ziutula 20.04.2012 21:56
ale smacznie nadziane...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak