Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka szpinakowo-czosnkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 300 g
czosnek 4 ząbki
sok z cytryny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
oregano do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka szpinakowo-czosnkowe

Kroki postępowania

1
Do garnuszka wrzucamy kostki zamrożonego szpinaku, nie dolewamy wody, ponieważ szpinak szybko się rozmrozi i z lodu utworzy się woda. Gotujemy na bardzo małym ogniu. Po tym jak szpinak się rozmrozi dodajemy łyżkę masła.
Krok 1 - potrawka szpinakowo-czosnkowe foto
2
Następnie obieramy czosnek i kroimy go w bardzo drobną kosteczkę. Pokrojony czosnek dodajemy do gotującego się szpinaku.
Krok 2 - potrawka szpinakowo-czosnkowe foto
3
Na koniec dodajemy do smaku sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie i dość dużą ilość ostrej papryki. Chwilkę gotujemy aż woda wyparuje. Wyłączamy ogień pod garnkiem i dodajemy sok z cytryny, dokładnie mieszamy. Farsz bardzo dobrze smakuje z naleśnikami, makaronem bądź ryżem.
Krok 3 - potrawka szpinakowo-czosnkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 12.08.2013 08:18
smaczne!!;)
jordi 19.02.2013 14:12
brzmi bardzo ciekawie
barbara11561 01.07.2012 11:17
świetny i zdrowy
pacpaw 23.05.2012 20:03
niezły miks
Kuchareczka2 22.05.2012 10:29
ciekawe połączenie
kupiska 01.05.2012 13:49
szpinak i czosnek lubię,musze kiedyś wypróbować...
cukiereczek 26.04.2012 10:22
apetyczne
Amellia 24.04.2012 09:19
super
Betka 21.04.2012 01:03
jutro zrobię do obiadu;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak