Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mój biały barszcz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kiełbasa 1 kg
smietana 18% 3 łyżki
czosnek 4 ząbki
chrzan świeżo starty 1 łyżeczka
Barszcz biały 1 op
sól do smaku
majeranek 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 5 szt szt
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mój biały barszcz

Kiełbasę kroimy na kawałki ok 5 cm wrzucamy do garnka z wodą i kostką rosołową.Gotujemy.Następnie rozrabiamy w 200 ml wody torebkę barszczu oraz śmietanę ,chrzan i drobno pokrojony czosnek wlewamy do wrzącego wywaru.Dodajemy majeranek,doprawiamy do smaku.Jaja kroimy na ćwiartki i wrzucamy do gotowego już barszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 26.02.2013 00:51
mniammmm
Katarzyna59 22.04.2012 09:28
pyszny uwielbiam
Betka 21.04.2012 21:43
ooo jak smacznie wygląda:)
Andysz 21.04.2012 01:12
mniammm;))
Piotr24 20.04.2012 20:21
robie podobnie. Też używam z torebek barszczu. Jest pyszny:)
przemek20008 20.04.2012 18:59
mniam
Karolinka111 20.04.2012 18:51
wypas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak