Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 zst
pietruszka 1 szt
mąka pszenna 3 łyżki
tłuszcz do smażenia
Majeranek suszony Prymat do smaku
natka pietruszki
sól do smaku
flaki wołowe 1 kg
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki

Flaczki gotujemy do miękkości z warzywami [marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę]gdy flaczki będą już miękkie dodajemy przyprawę i robimy zasmażkę,na rozgrzany tłuszcz wsypujemy mąkę i rumienimy na brązowo następnie wlewamy ją do gotujących się flaczków.następnie doprawiamy do smaku dodajemy majeranek i natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta17 05.02.2013 23:47
bardzo fajny przepis
Bernadeta1 31.01.2013 19:33
nigdy nie robiłam ale bardzo lubię
Justyna24 02.06.2012 11:32
uwielbiam flaczki
Betka 30.04.2012 11:04
Fajne!;-)
Andysz 24.04.2012 09:34
mmm świetnie wyglądają:))
Katarzyna59 22.04.2012 09:29
pycha
treonina 20.04.2012 18:08
nigdy sama nie przygotowywałam flaczków może wreszcie spróbuję :-)
gottrina 20.04.2012 16:04
znakomite flaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak