Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z pianką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
żółtko jajek 3 sztuki
palma 1 kostka
cukier 1/2 szklanki
mąka 3 niepełne szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 32 gramy
cukier 1 szklanka
jajko 3 sztuki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
olej 1/2 szklanki
mleko 1/2 litra
DODATKOWO:
białko 3 sztuki
cukier 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
twaróg 60 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z pianką

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść.
Krok 1 - Sernik z pianką foto
2
Ciasto wyłożyć na spód wysmarowanej blachy.
Krok 2 - Sernik z pianką foto
3
Mleko bardzo mocno podgrzać. Twaróg wymieszać z cukrem, jajkami, budyniem, olejem i gorącym mlekiem.
Krok 3 - Sernik z pianką foto
4
Masę serową wylać na ciasto. Piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut (masa powinna się lekko ściąć).
Krok 4 - Sernik z pianką foto
5
Białka ubić,dodawać stopniowo cukier i mąkę ziemniaczaną.
Krok 5 - Sernik z pianką foto
6
Białka wylać na podpieczone ciasto.
Krok 6 - Sernik z pianką foto
7
Piec dalsze 30 minut w tej samej temperaturze (aż wierzch się lekko zrumieni).
Krok 7 - Sernik z pianką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 11.02.2014 21:17
Pysznie wygląda to ciasto.
Justa32 29.10.2012 17:07
zrobię sobie taki
Beata23 25.10.2012 10:18
super serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak