Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w marchwiowo-cebulowym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1/2 kg
cebula 1 kg
marchew 1/2 kg
mąka
olej
Kucharek przyprawa do potraw
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w marchwiowo-cebulowym sosie

Kroki postępowania

1
Wątrobę dokładnie wymoczyć, pokroić w paski. Obtaczać w mące wymieszanej z solą i smażyć na gorącym oleju
Krok 1 - Wątróbka w marchwiowo-cebulowym sosie foto
2
W między czasie pokroić marchew w kostke a cebule w pół talarki. Gdy upieczemy całą wątróbke, wkładamy na ten sam tłuszcz cebulę i dusimy na małym ogniu. Marchew dusimy w garnuszku, po czym dodajemy cebulę i usmażona wątróbkę. Doprawiamy kucharkiem. Całość dusimy na małym odniu.
Krok 2 - Wątróbka w marchwiowo-cebulowym sosie foto
3
Gdy wątróbka zmiękknie, zagęszczamy sos zasmażką z mąki.
Podawać z ziemniakami.
Krok 3 - Wątróbka w marchwiowo-cebulowym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 03.03.2014 19:03
pyszna watrobka
idealme 10.07.2013 11:11
bardzo dobre danie :)
caralajna 03.07.2013 08:09
pyszna wątróbka
Anna133 05.05.2012 21:52
tez robię podobnie
Ewa6274879 20.04.2012 22:45
jak ja mogłam kiedyś nie lubić wątróbki... ta wygląda smakowicie :)
ziutula
ziutula 20.04.2012 15:37
lubię wątróbki różne, a ta w sosie jest apetyczna...
ana00 20.04.2012 13:54
Doskonale smakuje z kiszonymi ogórkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak