Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRAŻUCHA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka razowa 2i 1/2 szkl
woda 2 szkl
sól do smaku
masło 1/2 łyżki
zielenina
twaróg 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: PRAŻUCHA

Mąkę wsypać do formy, często mieszając, zrumienić w piekarniku na złoty kolor. Zagotować wodę z solą. Zrumienioną mąkę wsypać do garnka, wlać wodę, dokładnie ubijać ciasto na gazie. Ubijać aż będzie gładka. Kłaść łyżką małe kawałeczki pażuchy na ogrzany talerzyk. Polać rozpuszczonym masłem, posypać startym serem i zieleniną. Podawać z kefirem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja35 20.04.2012 12:55
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak