Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LEMIESZKA Z MĄKI RAZOWEJ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka razowa 2 i 1/2 szkl
woda 2 szkl
sól do smaku
masło 1 i 1/2 łyżki
pietruszka zielona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: LEMIESZKA Z MĄKI RAZOWEJ

Zagotować wodę z sola. Mąkę wsypać do garnka. Wlewać wrzącą wodę strumieniem do maki, stale ucierając, tak aby nie tworzyły się grudki. Garnek z mąką postawić na gazie podgrzewać ucierając, gdy masa będzie dobrze rozklejona, pulchna, pozostawić na małym ogniu przez kilka minut, aby ciasto dogotowało się. Kłaść lemieszkę łyżką zwilżona w maśle na ogrzany półmisek. Posypać zieleniną. Podawać z mlekiem kwaśnym, kefirem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 20.04.2012 19:57
czy to danie pochodzi z jakiejś kuchni regionalnej? jeśli tak to z jakiego regionu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak