Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Marchewkę myję, obieram, płuczę i gotuję do miękkości. Studzę i kroję w kostkę. Groszek osączam z puszki. Czerstwą bułkę moczę w zimnym mleku i dokładnie odciskam. Cebulę obieram, drobno siekam i podsmażam na łyżeczce oleju lub masła. Zmielone mięso przekładam do miski, dodaję przyprawy, jajko, drobno posiekaną cebulę i odciśniętą z mleka bułkę. Wyrabiam na jednolitą masę i dzielę na porcje, robię placek, a na środku każdego kotleta kładę ugotowaną, pokrojoną marchewkę i groszek, zlepiam i robię kotlety.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    bardzo ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    halina55

    Orginalne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetycznie się komponują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !