Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójnie czekoladowe ciasteczka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 g
cukier puder 70 g
kakao 3 łyżki
mąka 250 g
żółtko jajek 2 sztuki
jogurt naturalny 2 łyżki
biała czekolada ok 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójnie czekoladowe ciasteczka

Kroki postępowania

1
Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym żółtku nie przerywając ucierania. Dodajemy jogurt, przesianą mąką i kakao i rękoma zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i odkładamy na pół godziny do lodówki.
Krok 1 - Podwójnie czekoladowe ciasteczka foto
2
Schłodzone ciasto wałkujemy i szklanką wycinamy koła. Na jednym kole kładziemy kawałek białej czekolady, przykrywamy drugim kołem i sklejamy brzegi widelcem.
Krok 2 - Podwójnie czekoladowe ciasteczka foto
3
Ciasta układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut.
Krok 3 - Podwójnie czekoladowe ciasteczka foto
4
Z podanego przepisu wyszło mi 10 ciasteczek.
Krok 4 - Podwójnie czekoladowe ciasteczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika78 21.04.2012 18:29
im wiecej czekolady tym lepiej :)
Misiabe 20.04.2012 16:33
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak