Sposób przygotowania

Brokuła podzielonego na różyczki wrzucamy na ok. 5 min do osolonego wrzątku. Kiedy kawałki zaczną mięknąć wyciągamy je łyżką cedzakową. Nie mogą się rozgotować. Piersi kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Przyprawiamy mieszanką do gyrosa, solą i pieprzem. Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki i podduszamy na patelni bez oleju. Kiedy puszczą wodę, zmniejszą objętość i zmienią kolor, odsączamy. Połowę pomidora i połowę ugotowanego na twardo jajka koimy w kostkę. drugie połówki na ćwiartki. Ogórka kroimy na cienkie półplasterki. W misce na samym dole układamy jajko i pomidora pokrojone w kostkę i połowę ogórka. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy część pieczarek, brokułów i kurczaka, również przyprawiamy i polewamy sosem czosnkowym. Na sos nakładamy resztę ogórka, kolejną część brokułów, pieczarek i kurczaka, ponownie przyprawiamy i polewamy sosem czosnkowym. Ostatnia warstwa jest taka sama ale bez ogórka. Po polaniu jej sosem czosnkowym, dekorujemy pozostałymi ćwiartkami pomidora i jajka.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Marko

    rewelacja
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    robie taka sama. jest cudowna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !