Sposób przygotowania

Płaty śledziowe jeśli są solone należy je godzinę pomoczyć w wodzie. Następnie obieramy cebulę i kroimy w piórka, na patelnie wlewamy olej i dodajemy pokrojoną cebulę smażymy na złoty kolor. Następnie dodajemy majeranek, ziele angielskie, liście laurowe, cukier, papryczkę ostrą, pół łyżeczki kwasku cytrynowego i koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Następnie ostudzamy i taki farsz nadziewamy w środek śledzi. Płaty zawijamy i wbijamy małą wykałaczkę by nam się nie rozpadały. Na koniec polewamy kilkoma kroplami octu i soku z cytryny i odstawiamy do lodówki na jedną dobę.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    szkoda ze tak slabo widac zdjecie. ale na pewno smakowity sledzik
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry śledzik
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam;)) pyszności!
  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    uwielbiam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    lubię,super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    mniam ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    fajny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !