Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ośmiorniczki Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 500 g
olej do smażenia 500 ml
musztarda do smaku
keczup pikantny do smaku
chrzan ze słoika do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ośmiorniczki Eli

Parówki obrać z osłonek,przekroić na pół i z obu stron ponacinać na 6 części,uważając żeby nie przeciąć na wylot(1/2 centymetra środka parówki nie przecinać).W głębokim rondlu mocno rozgrzać olej.Wrzucać po 3-4 sztuki do oleju(nie dawać więcej,bo parówki się rozwiną w kształt ośmiorniczek) i smażyć na złoty kolor.Wyjąć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem dla odsączenia z tłuszczu.Podawać z musztardą,keczupem i chrzanem.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 18.07.2011 06:45
superproste a ciesza dzieciaki
marchewka 26.04.2011 23:25
pomysłowe :)
stokrotka 27.03.2011 09:27
super
Smakosz6 02.01.2011 21:00
mniam
wedith1 30.07.2010 19:17
Fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak