Sposób przygotowania

Kostki wyjąć ok. 2 godzin przed przygotowaniem aby odtajały. Jajka roztrzepać z przyprawą i pieprzem. Bułkę tartą zmieszać z sezamem. Lekko rozmrożone kostki przekroić na 3-4 części - paluszki. Każdą opanierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoto-brązowo z obu stron. Ogień pod patelnią nie może być zbyt duży bo paluszki spalą się z wierzchu a w środku ryba będzie surowa. Podałam z ziemniakami i surówką z kapusty.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam takie rybki!
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Super wyglądają:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    genialne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniałe
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    w sumie zwykła ryba w panierce, ale takich kupnych paluszków po prostu nie lubię
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    no włsnie , te gotowe są często nie wiadomo z czego zrobione i podejrzewam że ryby to w nich jest mało

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !