Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 4 szt
seler 1/4 szt
przecier pomidorowy 6 łyżek
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia
panga 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę pokroić na mniejsze porcje, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na oleju. Marchew i seler zetrzeć na małych oczkach, dodać do oleju od smażenia ryby. Dodać ziele, liście laurowe i przecier. Podlać odrobiną wody, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu ok. 10 min. Rybę przełożyć sosem, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 30.08.2013 13:25
Taka rybka to coś dla mnie :-)
Iwusia 16.06.2013 23:28
bardzo smakowita rybka
Malgorzata549 26.04.2013 09:38
Wygląda światnie :)
[email protected] 24.02.2013 09:27
bardzo smaczny przepis
Adam/ZUB3R 26.11.2012 10:46
bardzo lubię
Konrad1 31.10.2012 08:28
wizualnie i smakowo bez zastrzeżeń
eeee 17.08.2012 20:52
uwielbiam rybkę
Justyna Jussstiii 04.05.2012 11:41
super
GOSIA18 20.04.2012 14:20
PODOBNIE ROBIĘ! UWIELBIAM.
cooleczka 19.04.2012 23:00
wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak