Sposób przygotowania

tłuszcz stopić i wlać do gorącego zimne mleko - nie trzeba studzić


do miski wsypać mąkę, drożdże, soli i cukru


do garnuszka z mlekiem i masłem dodać jajka i dobrze je roztrzepać widelcem i wlać do mąki i wymieszać na gładkie ciasto


w misce przykryć talerzem i w cieple do wyrośnięcia na 2 godziny

z wyrośniętego ciasta formować kulki ok 5 cm średnicy

teraz kulkę spłaszczyć i dać łyżkę dżemu i z powrotem uformować kulkę i kłaść na stolnicy obsypanej mąką


w szerokim garnku rozgrzać olej do 190 C i smażyć w głębokim tłuszczu z 5 minut w połowie
obrócić na drugą stronę


usmażone pączusie kłaść na ręczniku papierowym - potem je przełożyć na talerz i polukrować lub posypać pudrem cukrem

z 2 łyżek cukru pudru i ciut wody zrobić lukier
SMACZNEGO!!!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pycha :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sisi1906

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Dawno nie robiłam pączków, muszę zrobić.
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale słodziutkie pączusie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    ciekawe czy mi się uda takie zrobić?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    aż mi ślinka cieknie...........
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    tylko takie smażyć.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    tylko takie smażyć.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !