Sposób przygotowania

suszone owoce skropić śliwowicą i odstawić na pół godz.aby przeszły alkoholem mięso opłukać osuszyć i długim ostrym nożem wyciąć kieszeń natrzeć mięso majerankiem,solą i pieprzem odstawić w chłodne miejsce n godzinę,po tym czasie spęczniałe owoce osączyć a śliwowicę zachować i osączonymi owocami zapełnić wyciętą kieszeń w mięsie a pozostałe owoce także odstawić,rozgrzać olej i podsmażyć pieczeń z każdej strony na rumiano przełożyć pieczeń do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika na 1,5godz.piec w temp.190st.C co jakiś czas podlać osączoną śliwowicą lub wytworzonym sosem po upieczeniu wyjąć pieczeń i pokroić ją w 1mc.plastry a do wytworzonego płynu dodać pozostałe owoce i zrobić sos,danie podawać z kluskami śląskimi i sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    super :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetna pieczeń
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !