Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z ogórkiem i cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek parzony 1 kg
cebule 2
ogórek kiszony 4

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z ogórkiem i cebulką

Wkładamy boczek do głębokiej patelni podsmażamy go po obu stronach po czym posypujemy go przyprawami następnie kładziemy na górę ogórek kiszony i cebulkę, gdy się podsmaży po obu stronach zalewamy wodą do połowy i zakrywamy pokrywką aby się dobrze nam poddusiło na małym ogniu do momentu aż boczek będzie mięciutki w środku. Podać możemy z czym tylko mamy ochotkę ( ja najczęściej do chlebka pyszny )
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 12.06.2012 14:21
Pyszny :)
eeee 31.05.2012 11:10
Mniam musi być Extra
Magda60 21.05.2012 22:11
smaczne
Magda60 21.05.2012 22:11
smaczne
Jodaj 17.05.2012 09:30
mniam :)
cooleczka 11.05.2012 17:57
swojsko :)
ewelinapac 01.05.2012 14:19
fajne
Rafał10 28.04.2012 14:50
Lubię to :)
ziutula
ziutula 24.04.2012 21:27
syte i smaczne jedzonko....
ziutula
ziutula 24.04.2012 21:27
syte i smaczne jedzonko....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak