Sposób przygotowania

Sól morską gruboziarnistą wsypać do malaksera z nożem.
Papryczki chili rozciąć, wydłubać nasionka, a miąższ pokroić w paski lub kostkę.
Do soli dodać pokrojone świeże chili oraz suszone chiliw płatkach.
Zmiksować, aż sól się nieco rozdrobni i zrobi czerwona.
Gotową sól wyjąć na szeroką blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.
Rozprowadzić równą, niezbyt grubą, warstwą i pozostawić w ciepłym miejscu do wyschnięcia.
Można również wystawić blaszkę na słońce lub wysuszyć w letnim piekarniku.

Kiedy sól wyschnie i ostygnie - przesypać ją do sloika.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    super, muszę wypróbowac:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !