Sposób przygotowania

Z pietruszki odciąć twarde łodyżki. Z mięty również wykorzystać same listki. Cebulę posiekać i przelać na sitku wrzątkiem - ostudzić.
Do blendera wrzucić obrane ząbki czosnku, cebulę, pietruszkę i miętę - dodać sól, pieprz, troszkę skórki otartej z limonki i wyciśnięty sok. Dolać nieco octu winnego i zmiksować.
Nadal miksując dolewać wolno olej arachidowy i oliwę.
Sos rozprowadzić kilkoma łyżkami wody i przelać do butelki lub słoika - wstawić do lodówki na kilka godzin.

Nadaje się do przechowania w lodówce przez ok. tydzień.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !