Sposób przygotowania

Filety opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki dowolnej wielkości, posolić, popieprzyć i smażyć na oleju obtoczone w rozmąconym jajku i mące. Odstawić do ostygnięcia. Wodę i ocet wlać do garnka, dodać cukier, liście laurowe, ziele angielskie, wymieszać i zagotować. Wystudzić. Cebulę pokroić w piórka. Usmażoną rybę układać w salaterce na przemian z cebulą i zalać zimną zalewą octową. Odstawić na 24 godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    często sama taką robię, jest naprawdę bardzo dobra, polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Lubię rybkę w takiej zalewie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajny przepis;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam ta rybę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam rybki :) mogłabym wypróbować każdy przepis z nią !
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    zainteresowala mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    pyszna na pewno:)
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    pycha:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia26

    zjadłabym taką rybkę :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musze taką rybkę przygotować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    oj chetnie bym zjadla!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !