Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Farsz: Mięso gotuję z dodatkiem vegety (wywaru nie wylewam). Cebule obieram i kroję w grubą kostkę, podsmażam na oleju. Mięso i cebule wraz z olejem mielę w maszynce. Dodaję tyle wywaru z mięsa, aby farsz nie był suchy, tak aby powstała jednolita, dobrze zbita masa. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Paszteciki: Mąkę (rozpoczynam od 300 g) zagniatam z margaryną, jajkiem, solą i śmietaną na jednolita masę. Ciasto powinno być miękkie, sprężyste, ale nie klejące. Ciasto wałkuję na prostokąt na posypanym mąką blacie. Wzdłuż dłuższego boku układam wałek z mięsa mielonego.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pomysłowo i szybko
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    uwielbiam takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !