Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane kotleciki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dkg
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
jajko 1 sztuka
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
ocet balsamiczny 1/4 szklanki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
curry 1/2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane kotleciki

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, jajkiem, przyprawą w płynie, pieprzem i bułką tartą.
Krok 1 - Marynowane kotleciki foto
2
Z mięsa uformować niezbyt duże kotleciki.
Krok 2 - Marynowane kotleciki foto
3
Ocet wymieszać z musztardą, wyciśniętym czosnkiem, przyprawą do wieprzowiny, przyprawą do mięsa mielonego i curry. Marynatą pokryć kotleciki i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Krok 3 - Marynowane kotleciki foto
4
Po tym czasie kotleciki umieścić w garnku do gotowania na parze, polać marynatą.
Krok 4 - Marynowane kotleciki foto
5
Gotować na parze ok. 30 minut.
Krok 5 - Marynowane kotleciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 20.01.2014 19:55
Pomysłowe te kotleciki.
sylwia / sytofala 19.04.2012 19:37
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak