Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiewiórka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
mąka pszenna 2 szkl.
cukier 1 szkl.
olej 3/4 szkl.
cynamon 1 łyżecz.
kakao 1 łyżecz.
orzechy włoskie 1/2 szkl.
rodzynki 1/2 szkl.
jabłka 4 szt.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Wiewiórka

Kroki postępowania

1
Jajka ubijam w misce z cukrem, dolewam powoli stopniowo olej, ciągle ubijając. Wsypuję przesianą mąkę wymieszaną z cynamonem, kakao i sodą, miksuję dalej na małych obrotach, aż składniki dobrze się połączą.
Krok 1 - Wiewiórka foto
2
Dodaję posiekane orzechy, rodzynki, obrane i pokrojone w grubą kostkę jabłka, dokładnie mieszam całość. Przekładam ciasto do natłuszczonej formy (14 x 36 cm) i piekę około godzinę w temp. 200 st.C.
Krok 2 - Wiewiórka foto
3
Po upieczeniu oprószam cukrem pudrem.
Krok 3 - Wiewiórka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak