Sposób przygotowania

Paprykę pokroić dość grubo, podobnie cebulę.
Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
W rondlu rozgrzać olej z pestek winogron, wrzucić kiełbasę i chwilę smażyć.
Dodać pokrojone drobniutko chili (bez pestek!), cebulę oraz paprykę zieloną i czerwoną.
Posolić i przesmażyć, stale mieszając.
Podlać wszystko sokiem pomidorowym i nakryć - dusić niemal do miękkości.
Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Podawać z bagietką.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Bardzo lubimy leczo.
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    też lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    na ostro to coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !