Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki - czekoladowe serduszka z migdałem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 200 g
aromat migdałowy kilka kropel
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki - czekoladowe serduszka z migdałem

Kroki postępowania

1
Mleczną czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Ten rodzaj czekolady szybko się warzy, dlatego najlepiej rozpuścić ok. 3/4 czekolady, zdjąć z kąpieli wodnej i resztę rozpuścić mieszając łyżką. Dodaję kilka kropel aromatu, np. migdałowego.
Krok 1 - Czekoladki - czekoladowe serduszka z migdałem foto
2
Czekoladę przelewam do rękawa lub torebki foliowej, z której odcinam rożek i napełniam plastikowe foremki w kształcie serduszek. Stukam formą o blat, by czekolada wypełniła równomiernie formy. Odstawiam do ostygnięcia.
Krok 2 - Czekoladki - czekoladowe serduszka z migdałem foto
3
Rozpuszczam odrobinę czekolady mlecznej (ja poświęciłam na to jedną czekoladkę) i na kroplę czekolady przyklejam do każdego serduszka migdał bez skórki.
Krok 3 - Czekoladki - czekoladowe serduszka z migdałem foto
4
Gotowe czekoladki przekładam do papierowych papilotek.

Przepis na ok. 20szt.
Krok 4 - Czekoladki - czekoladowe serduszka z migdałem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 16.10.2013 07:50
rewelacja!!!
Juleczka20 19.07.2012 17:20
znkomite:)
safcia 19.07.2012 07:55
świetne
Janek 17.07.2012 16:09
genialnie wyglądają:)
ilka_86 03.05.2012 14:56
pięknie wyglądają:)
Andysz 02.05.2012 08:38
rewelacja! mniam mniam;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak