Sposób przygotowania

Zagotować wodę z solą i goździkami, dodać grubo utartą marchewkę i drobno utarty imbir.
Kiedy marchewka zmięknie dosypać grysik i cynamon - podgotować i dolać sok pomidorowy.
Doprawić na koniec świeżo utartą gałką muszkatołową i polać oliwą truflową.

Jeśli komuś nie bardzo odpowiada smak oliwy truflowej, bo jest on dość specyficzny - można zamiast niej użyć oliwy bazyliowej lub czosnkowej.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    bardzo fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !