Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby leśne zapiekane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1,5-2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
ser żółty 150 g
czosnek 2-3 ząbki
rozmaryn
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby leśne zapiekane

Naczynie żaroodporne grubo posmarować miękkim masłem i posypać bułką tartą.
Grzyby leśne (najlepiej mieszane) oczyścić i pokroić w spore kawałki - mniejsze na połówki lub ćwiartki.
Do miski z grzybami wsypać troszkę listków rozmarynu, dodać posiekany czosnek, pozostałą bułkę tartą, starty żółty ser oraz przyprawiś solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do przygotowanego naczynia żaroodpornego.
Zapiec 15-20 minut (pod przykryciem) w temp.200-220*C, aż grzyby zmiękną.

Podawać z bagietką lub jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 08.08.2012 06:48
ale pyszne
Habibi 20.04.2012 13:04
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak