Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maminy barszczyk

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1.5 kg
woda 3 L
udka z kurczaka 2
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
barszcz czerwony 1 opakowanie
marchewka 1

Przepis i sposób przygotowania na: Maminy barszczyk

Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy udka z kurczaka. W tym czasie obieramy i ścieramy na jarzynówce buraki oraz marchew. Po 15 minutach gotowania się mięsa dodajemy do garnka buraki i marchewkę. Taki wywar gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Gdy już stają się miękkie rozrabiamy barszcz czerwony według przepisu na opakowaniu, a potem dodajemy szczyptę kwasku cytrynowego (by zachować kolor), ziele angielskie, liście laurowe, szczyptę soli i pieprz do smaku. Wszystko jeszcze chwilę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 02.04.2013 21:09
tak, u mamusi zawsze jest smacznie :)
wlicka 12.03.2013 20:44
mmm smaczny!
pestka 07.12.2012 08:23
bardzo lubię barszczyki
Dorian 28.08.2012 21:05
maminy najlepszy na swiecie
Amellia 31.05.2012 08:35
mniam
Izabela28 13.05.2012 10:26
pyszności; bardzo lubię barszczyk:)
treonina 22.04.2012 11:07
mmm :-) do tego krokiecik i cóż więcej trzeba do szczęścia?
Betka 21.04.2012 01:00
bardzo fajny przepis;))
cooleczka 19.04.2012 23:05
pyszny :)
MagdaXXX 19.04.2012 20:58
uwielbiam barszczyk zwłaszcza z krokiecikami
EWI 19.04.2012 15:15
lubię barszczyk czerwony :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak