Sposób przygotowania

Mieso umyc osuszyc i pokroic w kostke.Przygotowac marynate.Wymieszac przegotowana wode ,ocet,wino i przyprawy.Dodac pokrojona wplasterki cebule.Zalewe wqymieszac z miesem przykryc i odstawic na noc w chłodne miejsce .Nastepnego dnia mieso wyjac i osuszyc marynaty nie wylewac.
rozgrzac w rondelku 1\\2 kostki masła i obsmazyc miesoGRZYBY OPCZYSCIC UMYC I POKROIC W PLASTERKI na patelni rozgrzac reszte masła i zrumienic grzyby. Do rondla z miesem dodac marynate i grzyby osoli i dusic razem pod przykryciem 2 godz. Gdy mieso bedzie miekkie dodac smietane i reszte wina i gotowac pare minut bez przyrycia tak ,aby wyparował alkochol a sos nabrał odpowiedniej gestosci Podawac na rozgrzanych talerzach z czerwona kapusta i czerwonym winem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !