Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout z dzika

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

75dag miesa z dzika najlepiej łopatki
10dag masła
25dag swiezych grzybów
1\\8litra czerwonego wina
100ml smietany 30%
marynata
1\\4 L CZERWONEGO WINA
1\\4 LITRA WODY
2 łyzki wnnego octu
1\\2 listka laurowego
1 gałazka tymianku
sól, pieprz
1 goździk
cebula
Owoc jałowca cały Prymat 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout z dzika

Mieso umyc osuszyc i pokroic w kostke.Przygotowac marynate.Wymieszac przegotowana wode ,ocet,wino i przyprawy.Dodac pokrojona wplasterki cebule.Zalewe wqymieszac z miesem przykryc i odstawic na noc w chłodne miejsce .Nastepnego dnia mieso wyjac i osuszyc marynaty nie wylewac.
rozgrzac w rondelku 1\\2 kostki masła i obsmazyc miesoGRZYBY OPCZYSCIC UMYC I POKROIC W PLASTERKI na patelni rozgrzac reszte masła i zrumienic grzyby. Do rondla z miesem dodac marynate i grzyby osoli i dusic razem pod przykryciem 2 godz. Gdy mieso bedzie miekkie dodac smietane i reszte wina i gotowac pare minut bez przyrycia tak ,aby wyparował alkochol a sos nabrał odpowiedniej gestosci Podawac na rozgrzanych talerzach z czerwona kapusta i czerwonym winem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak