Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mleczna z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 litra
woda 2 litry
ryż basmati 1 1/2 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mleczna z ryżem

Wodę przelać do garnuszka i zagotować na wolnym ogniu, następnie wsypać ryż, dodać odrobinę soli i zagotować tak długo aż ryż będzie miękki. Pod koniec gotowania do garnka wlać mleko i zagotować bez przykrywania. Na koniec na talerzyk nalać gotową zupę i posypać do smaku cukrem. Zupę przed podaniem można posypać delikatnie cynamonem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 21.04.2012 13:53
mniam
Wacław 20.04.2012 09:29
oj,dawno nie jadłem zupy mlecznej
ronald88 19.04.2012 12:46
super
przemek20008 19.04.2012 09:54
smaczna jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak