Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rosołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew duża 2 szt
przyprawa kucharek 3 łyżeczki
pietruszka 1 pęczek
por (biała część) 1 szt
makaron świderki 1 opakowanie
skrzydełka kurczaka 8 szt
woda 4 litry
ziele angielskie 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rosołowa

Do garnka przelać wodę (najlepiej przefiltrowaną), skrzydełka oczyścić i dodać je do garnka z wodą jak i zagotować na wolnym ogniu między czasie odcedzać zbierający szum, marchewkę obrać pokroić w małą kostkę, dodać do zawartości w garnku jak i pokrojoną łodygę pora. Doprawić do smaku przyprawą typu jarzynka, dodać ziarna ziela i całość zagotować do miękkości, pod koniec wsypać makaron, oraz posiekaną natkę pietruszki i całość zagotować bez przykrywania. Rosół podaje wraz z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 19.04.2012 12:46
super
przemek20008 19.04.2012 09:54
najlepsza na kaca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak