Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z ogórkiem i gotowanym udkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udko 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
ogórek zielony 1 szt
ryż 1 szklanka
cebula czerwona 1 szt
oliwa
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z ogórkiem i gotowanym udkiem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Studzimy go. Udko gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka ,po ugotowaniu obieramy je od kości i kroimy w kawałki. Do zimnego ryzu dodajemy posiekaną czerwoną cebulę i pokrojonego w kosteczkę ogórka zielonego. Składniki mieszamy . Doprawiamy oliwą sola i pieprzem .Podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 17.05.2012 10:49
bardzo smaczna
aginaa 19.04.2012 20:02
pyszne
Karolinka111 19.04.2012 10:04
pysznie
Katarzyna54 19.04.2012 08:58
ślicznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak