Sposób przygotowania

Umytą papryke oczyścić z nasion i pokroić w paski.Cebulę pokroic w ćwierć krążki,kiełbasę w kostkę.Górę pomidorów naciąć na krzyż,zalać wrzątkiem,zostawić na kilka sekund.,odlać i przelać zimną wodą.Zdjąć skórkę z pomidorów,przekroić je na ćwiartki,wyciąć zdrewniałą część i pokroić w grubsze plastry a później w paski.W dużym garnku rozgrzać olej,wrzucić kiełbasę,cebulę i chwilę smażyć.Dodać paprykę wymieszać i znowu chwilę smażyć.Dodać pomidory,przyprawy,keczup i gotować aż wszystko będzie miękkie,ale nie rozgotowane.Jeśli leczo jest zbyt wodnite,zagęścić mąką wymieszaną z wodą.Smacznego!

Proporcje można zmniejszyć o połowę.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pyszne i na czasie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Sezon na leczo, pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ntalia

    Pycha:)
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pysznie wygląda!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    uwielbiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam leczo :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Pierwsza klasa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !