Sposób przygotowania

Dorsza myjemy filetujemy . Z jednego dorsza średniej wielkości mamy dwie rolady. Kiedy będziemy mieć 2 filety usuwamy z nich pozostałe ości. Szpinak myjemy osuszamy . Filety z obu stron doprawiamy przyprawą uniwersalną. Na filet nakładamy szpinak i mocno zwijamy roladę. Teraz urywamy kawałek foli aluminiowej smarujemy ją masłem i ciasno zawijamy w nią roladę. Kładziemy ja na wrzątek i gotujemy ok 25 min. Ryż gotujemy według przepisu. ogórka i cebule kroimy dodajemy do ryżu. Doprawiamy solą ,pieprzem ,dodajemy troszkę masła i mieszamy. Ugotowana roladę odwijamy z foli ,serwujemy z ryżem.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Na koniec całe danie kropimy cytryna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    bardzo ciekawe ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !