Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z kością

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól szczypta
pieprz szczypta
przyprawa uniwersalna do smaku
majeranek do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat panierka
schab 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z kością

Mięso dzielimy na porcje. Każdy kotlet powinien mieć kawałek kości.
Mięso lekko ubijamy. Każdy kotlet doprawiamy do smaku
solą, pieprzem, majerankiem i warzywkiem.
Jajko rozkłócamy z odrobiną każdej z przypraw.
Każdy kotlet panierujemy w jajku, a następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na chrupko z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.11.2013 21:55
Syte jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak